Organisatie

Telkesveld

Informele groep

Op Telkesveld heeft mHome 52 compacte, bio-based en modulaire woningen gebouwd. De woningen zijn gemaakt van uitsluitend duurzame en natuurlijke materialen.

Vertrekpunt hierbij is gebouwen te ontwikkelen die circulair, energiezuinig en comfortabel zijn. Hierdoor heeft een ‘mHome’ een gezond binnenklimaat en direct een positieve invloed op zowel geestelijke als lichamelijke gezondheid van de bewoners.

Bewoners hebben toegang tot een gemeenschappelijke ruimte, -schuur en -tuin. Hier worden verschillende voorzieningen met elkaar gedeeld, zoals een keukentje en wasmachines. De bewoners kunnen hun eigen gemeenschap inrichten en ontwikkelen.


Sociale innovatie
In het opbouwen van de buurt Telkesveld, staan de bewoners centraal. Iedereen is welkom en bewoners kunnen op hun eigen manier iets toevoegen aan de gemeenschap. Denk hierbij aan een gezamenlijke tuin onderhouden, klusjes doen voor de buren en meedenken over de inrichting van de gemeenschappelijk ruimte die in de buurt staat.

mHome bouwt samen met de bewoners aan een buurt waarin buurtgenoten elkaar opzoeken om hun leefomgeving vorm te geven en tot leven te brengen. En daarmee sluit het project Telkesveld goed aan bij de uitgangspunten van De wijk van de toekomst.

Thema
Cocreatie
Deel dit: