Bericht

40KavelLAB bezwerende formule of onweerstaanbaar toekomstperspectief?

Geplaatst op 14 mei 2023, 19:37 uur
Illustration

In het najaar van 2018 is het zoeken naar de eerste bewoners van het 40 KavelLAB in BSD gestart met een oproep aan zelfbouw-kavel-pioniers. In dit eerste living lab co-creëren op dit moment 31 huishoudens samen de eerste buurt van BSD. Samen vonden zij een locatie om te wonen en de grootte van de kavels is afgestemd op de persoonlijke en gezamenlijke (woon)wensen van de groep toekomstige bewoners en het budget dat zij zich kunnen veroorloven.

 

Het kavelproject biedt toekomstige bewoners veel vrijheid, maar er wordt ook verantwoordelijkheid verwacht. Want zij zijn zelf opdrachtgever en dus ook zelf verantwoordelijk voor realisatie van hun individuele en collectieve droomplekken. Zo zal er samen nagedacht worden over en gezorgd worden voor wateropslag, energieplus wonen en publiek of gedeeld groen. 

 

40 KavelLAB? Het klinkt me in de oren als een bezwerende formule en misschien is het dat ook wel, want er is toch al vanaf 2018 gezocht naar de eerste bewoners en het begint warempel al werkelijkheid te worden. Zelf kan ik me als toekomstige bewoner en lid van een C.P.O. heel goed voorstellen hoe de euforie van zo’n samen gedroomde en tenslotte gerealiseerde werkelijkheid zal voelen: als het lang verwachte einde van een onweerstaanbaar toekomstperspectief!  

 

 

Deel dit: