Bericht

Participatie zorgt voor duurzame toekomst en samen kom je verder

Geplaatst op 20 mei 2023, 19:23 uur
Illustration

Wonen in de wijk van de toekomst? Grijp die kans maar met beide handen aan! Want bedrijven, kennisinstellingen en bewoners ontwikkelen en besluiten daar mee over de wijk en zo zijn er nog wel meer pluspunten te noemen. 

Op de platformsite van de wijk van de toekomst is te lezen dat participatie in de ontwikkeling van een inclusieve, slimme woon- en werkwijk wordt gezien  als een kritische succesfactor. Géén doel op zich, maar een middel om er betrokkenheid en draagvlak te creëren en inzicht te krijgen in de ambities en behoeften van (toekomstige) bewoners, gebruikers en natuurlijk betrokken stakeholders. 

Deze aanpak leidt tot innovatieve concepten die aansluiten bij behoeften en  daadwerkelijke wensen van bewoners, gebruikers en partners, zodat zij ook met plezier in de wijk van de toekomst gaan wonen en werken. Participatief werken zorgt voor een duurzame toekomst en samen kun je veel meer!

Zo kan je ook samen met iemand die je kent, met elkaar deelnemen aan een interactief, interview- en schrijf-project, waarbij de nadruk vooral ligt op de interactieve component, want je bespreekt samen één thema, bestaande uit twee vragen: 1.Wat heeft de wijk van de toekomst je al bij voorbaat opgeleverd én 2. Wat verwacht je er nog meer van? Jullie interactieve bijdrage wordt puntgaaf opgenomen in een boek over de wijk van de toekomst, met respect voor ieders privacy. Heb je zelf rechten-vrije foto’s of illustraties van afdrukkwaliteit, dan kunnen die ook in het boek worden opgenomen, maar je bepaalt zelf of je naam erbij wordt vermeld in het boek. 

Schrijf je je bijdrage liever in het Engels dan in het Nederlands? Dat kan ook. 

Lever je bijdrage alsjeblieft in bij Jan Nijssen, schrijver, samensteller en uitgever van het boek. Schrijf je je bijdrage liever in het Engels dan in het Nederlands? Dat kan ook. Je krijgt dan antwoord in het Engels. Stuur je bijdrage per e-mail naar jannijssen@bbhmail.nl. 

Er geldt nu nog géén keiharde deadline voor bijdragen, maar Jan kan je na verloop van tijd wel alerteren om via je eigen mailadres je bijdrage in te leveren.  

 

     

 

 

Deel dit: