Bericht

Nieuwe update interactief schrijf- en interview-project

Geplaatst op 23 mei 2023, 16:07 uur
Illustration

Kroniek over verhalen en pioniers in BSD 

Op mijn telefoon lichtte een onbekend nummer op, terwijl ik druk was  met andere zaken. Even later hoorde ik een mij vaag bekende stem. Dus ik zei mijn naam, maar hoorde niks meer en het bleef stil. ‘Ha, Jan, wat ben je aan het doen?’, hoorde ik toen, tweestemmig. ‘Ik schrijf een kroniek, zei ik, naar waarheid, en meteen klonk er een homerisch gelach, dat eindigde met een vraag: ‘Een kroniek? Wat is dat?’ Wéér  werd er gelachen.

‘Wie zijn jullie?’, vroeg ik, klaar om het gesprek af te breken. ‘Kun je dat niet raden?’, vroeg één van de twee. Toen pas ging me een licht op. ‘Ik ben Ivo’, zei Ivo, ‘en Frank zit naast me’. Ja, Frank en Ivo, ze hadden op dezelfde scholen gezeten als ik en ze waren hondsbrutaal, maar kwamen overal mee weg!

Twee dagen later sturen ze me hun verhaal. Ze wonen in Brandevoort, niet ver van C.P.O. Heuvelrug, en weten alles over mijn interactieve  interview- en schrijf-project over de wijk van de toekomst. Ze willen ook meedoen!

‘We hebben alles gelezen wat je schreef’, zegt Frank, ‘Ook over die C.P.O. van je. ‘Mogen wij ook bij die C.P.O.?’ ‘Nee, jullie zijn te laat, zoals altijd, onze C. P.O. zit vol,’ zeg ik. Hun verhaal over de ontwikkelingen in BSD is lovend. Ze zijn super enthousiast over zo’n groene, gezonde, sociale wijk, maar ook over de aanpak van mobiliteit en vooral participatie. ‘Maar vertel jij nou eerst eens over die kroniek van je’, zegt Ivo. ‘Een kroniek is een gedenkwaardig verhaal, chronologisch verteld’, leg ik uit. ‘Mijn kroniek gaat over de moeizame weg die wij als C.P.O. hebben moeten afleggen om onze plek te vinden in BSD, maar daar zeuren we niet over, want wij zijn pioniers.’ Ze lachen er smakelijk om, Ivo en Frank, ‘Mooie woorden’, zegt Ivo. ‘Je bent niks veranderd. We zien elkaar zeker nog bij die Heuvelrug van je!’  

Naschrift van Jan: ‘Ivo en Frank zijn meestal te laat, maar hun bijdrage aan mijn interactieve interview- en- schrijfproject is de eerste! Vertel  jullie verhaal ook gauw: Wat betekent de wijk van de toekomst nu al voor je en wat hoop je dat de wijk van de toekomst je nog zal brengen? Stuur je verhaal per e-mail mét je naam naar jannijssen@bbhmail.nl in Engels of Nederlands, voor opname in het boek over de wijk van de toekomst. Beslis zelf of ook je naam in het boek mag worden vermeld! 

Deel dit: