Doel voor De wijk van de toekomst

Wijk met water


3

Water is een belangrijk element voor onder andere energie, voedsel en klimaat. In De wijk van de toekomst wordt een circulair en klimaatadaptief watersysteem ontworpen dat bestand is tegen droogte en extreme neerslag. Het systeem gaat daarmee hittestress tegen.

Het is de gezamenlijke ambitie van de waterketenpartners om een inclusief en veerkrachtig watersysteem te creƫren, toegesneden op klimaatverandering. De doelstellingen zijn integraal ontworpen met oplossingen voor andere gebiedsdoelen, zoals circulariteit, gezondheid, voedsel, data en energie. De toekomstige bewoners van De wijk van de toekomst staan centraal, wat inhoudt dat het systeem een toegevoegde waarde biedt voor de samenleving. Water bevordert een gezond milieu en de gezondheid van bewoners, en het biedt slimme innovatieve diensten, die zowel functioneel als betaalbaar zijn.

Wat zijn de feiten?
Later aan te vullen

Illustration
 
Als je zelf informatie hebt die voor anderen nuttig is, laat het dan hieronder weten. Hoe meer informatie we samen delen, hoe beter we onze afwegingen kunnen maken. Ook als je een vraag hebt, stel 'm gerust hier.
Deel dit:
3 personen geven samen 3 hartjes
Deel ook jouw hartjes uit

Voor dit doel heeft zich nog geen ambassadeur aangemeld. Een ambassadeur is iemand die veel kennis heeft van het onderwerp en vragen kan beantwoorden.

Wil jij ambassadeur zijn van dit doel?
Meld je dan aan via een berichtje.