Bericht

Boekje over de Wijk van de Toekomst bestellen kan via jannijssen@bbhmail.nl

Geplaatst op 17 februari 2024, 15:46 uur
profile picture
Jan Nijssen Nijssen

Schrijver Jan Nijssen volgt de ontwikkeling van de Wijk van de Toekomst op de voet en stelde er een rijk geïllustreerd boekje over samen.
Het boekje telt zo'n 70 pagina's en behandelt onder meer duurzaamheid, circulariteit, biodiversiteit, mobiliteit en participatie en co-creatie.
Ook gezondheid, energie, wateropslag en zelfrijdende shuttles worden behandeld en Telkesveld komt ruim aan bod en wordt beschreven als een tof, sociaal en duurzaam woonproject, maar ook een ode aan CASA 1.0 - het begin van de Wijk van de Toekomst., ontbreekt natuurlijk niet! Verder worden C.P.O.- projecten zoals Heuvelrug en Buitengewoon besproken en ook de Slimme Wijk 2.0, die ondanks financiële tegenvallers bij de gemeente toch nog weer de juiste koers kon hervinden. Menigeen zal nog met weemoed terugdenken aan de Toekomstmakers en het door Andy Pieloor gepropageerde modulaire bouwen en wonen. Verder wordt de door gemeente Helmond gewonnen Europese mobiliteitsprijs herinnerd en we beginnen zelfs al te wennen aan omdenken zonder auto voor de deur en parkeren in hubs aan de randen van de bebouwing, waar je groener en gezonder woont. Het meest tot de verbeelding sprekend is echter nog steeds Telkesveld, waar buurtbewoners centraal staan en iedereen welkom is. Vanuit het 40 Kavellab wordt inmiddels door de pioniers alsmaar reikhalzender uitgekeken naar de realisatie van zo'n 23 zelfbouw-initiatieven, waarbij in totaal zo'n 2.000 woningen zullen verrijzen, waaronder drie super duurzame appartementen, gerealiseerd door TU/e- studenten. 

Het boekje over de  Wijk van de Toekomst is nog beperkt verkrijgbaar en te bestellen via jannijssen@bbhmail.nl , tegen kostprijs ( 18 euro)

        

Deel dit:
2 reacties

Jan Nijssen

wo 28 februari 2024 10:44
Er zijn nog 20 boekjes over de Wijk van de Toekomst beschikbaar

Jan Nijssen

wo 28 februari 2024 10:50
Bestel jouw boekje nu via Jan Nijssen@bbhmail.nl
Vermeld ajb je naam en adres voor bezorging boekje bij je thuis