Fiona Jongejans

Prog.manager Participatie
Mijn werk en hobbies

Ik werk als programmamanager Participatie voor Stichting BSD. In alle ruimtelijke ontwikkelingen en innovatieve projecten voor De wijk van de toekomst is ruimte voor samenwerking tussen verschillende partijen: overheden, bedrijven, kennisinstellingen en bewoners. Dat wordt ook wel ‘quadruple helix’ genoemd, omdat er vier verschillende soorten partijen met elkaar samenwerken. Als programmamanager Participatie faciliteer ik samen met collega's deze samenwerkingen, zodat de diversiteit van perspectieven allemaal bijdragen aan het project.


Voorbeelden
Zo zorgen we dat bewoners meedenken over energie-positieve woningen. Dat grootschalige opslagruimte in de wijk ook een communityfunctie kan krijgen. Dat de universiteit onderzoek kan doen naar hoe bewoners in de nieuwe wijk zichzelf organiseren. Dat scholieren in Helmond meedenken over nieuwe deelmobiliteit. Dat zelfbouwers gezamenlijk een kleine buurt gaan vormen in de grote wijk. Dat toekomstige bewoners mee kunnen denken over het stedenbouwkundige plan.

Mijn mogelijkheden

Je kan contact met mij opnemen om samen te kijken hoe we de participatie in jouw project kunnen vormgeven. De gebruikersraad en dit online community platform kunnen daarbij helpen.