Jan Nijssen Nijssen

Toekomstige bewoner, Schrijver over de Wijk van de Toekomst
Wie is Jan Nijssen?

Mijn partner en ik hebben ons aangesloten bij C.P.O. Heuvelrug en hopen binnenkort in BSD te gaan bouwen. Laat die glasvezelkabel maar komen! C.P.O. Heuvelrug heeft ingezet op een viertal bungalow-woningen, uitgevoerd in houtskeletbouw onder architectuur van Tim Kouthoofd. Onze C.P.O. bestaat uit vier huishoudens en heeft acht leden. 


  

Mijn werk en hobbies

Ik ben gepensioneerd na een loopbaan als leraar Engels van ruim 40 jaar op diverse scholen in en buiten de regio en heb ervaring met buitenlandse uitwisselingen. Ik heb enkele jaren een eigen tekstbureau gehad en schreef toen, al of niet op afroep, voor verschillende media. Tegelijk ben ik in eigen beheer zelf geschreven boeken en boekjes gaan uitgeven, onder meer met anekdotes over mijn jeugd in de jaren 50 en 60 in mijn geboorteplaats Geldrop. Over Stiphout heb ik het dorpsleven in de jaren 50 en 60 beschreven en een boek uitgegeven met verhalen en fotoportretten van markante dorpsbewoners. Ik heb ook geschreven over een plan voor een zonnepark, waar veel dorpsbewoners tegen stemden en gebeurtenissen beschreven rond de bouw van een gezondheidscentrum.       

Mijn omgeving

De straat waar ik nu woon is rustig en omringd door veel groen

Mijn droom

Ik heb op nogal wat heel verschillende plekken gewoond, onder meer in Den Bosch, Schijndel, Veghel, Stiphout en Mierlo-Hout.


Wonen in een gezonde, groene, nieuwe, jonge, inclusieve en sociale wijk is wat me het meest aantrekt in de wijk van de toekomst.