Project
Lopend

Pilot project deelmobiliteit Telkesveld

Geplaatst op 5 april 2023, 18:37 uur
Illustration

Donderdag 5 januari 2023 zijn de eerste twee deelauto’s geplaatst, exclusief voor de Wijk van de Toekomst (BSD). Twee Peugeots 208 staan klaar op de parkeerplaats van Telkesveld. Op dit moment zijn het nog benzine auto’s. Deze zullen vervangen worden door elektrische auto’s, zodra laadpalen zijn aangelegd. In samenwerking met aanbieder JustGo zullen de auto’s voor een periode van (in ieder geval) twaalf maanden beschikbaar zijn. Gedurende deze periode zal het gebruik van de deelauto’s worden gemonitord voor onderzoek naar gebruiksgedrag van deelvervoer. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om dienstverlening aan te passen en/of nieuwe mobiliteitsconcepten te ontwikkelen. Uniek voor deze deelauto’s is dat bij frequent gebruik van de deelauto’s, een deel van de opbrengst terugvloeit naar de bewoners van de Wijk van de toekomst voor verbetering van het mobiliteitsaanbod!

Donderdag 25 mei, vanaf 19:30 zal de co-creatie avond plaatsvinden. Zouden jullie deze korte vragenlijst (alvast) willen beantwoorden, en jullie ervaringen delen? Je kunt je daar ook meteen aanmelden voor deze bijeenkomst!
Link voor de evaluatie en aanmelding co-creatie avond: https://forms.office.com/e/9EdnWy1SLg  

Wij wensen u veel veilige kilometers!

Met vriendelijke groet,
Projectteam Mobiliteit Brainport Smart District

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
Na het einde van deze pilot willen we graag zien dat het gebruik van de deelauto's omhoog is gegaan, en we meerdere mobiliteitsopties kunnen toevoegen. Hierbij willen we ook een stukje gedragsverandering realiseren bij bewoners, dat er voor zal zorgen dat het gebruik of bezit van de eigen auto uiteindelijk overbodig voelt.
Deel dit: