Organisatie

Gebruikersraad

Netwerkorganisatie, Vereniging / club, Informele groep

De gebruikersraad (GR) is een diverse groep van (toekomstige)bewoners en geïnteresseerden in Brainport Smart District. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan Stichting BSD, gemeente Helmond en innovatiepartners over de ontwikkelingen van BSD. Dit kan gaan over wijk brede ontwikkeling en specifieke projecten die binnen de wijkontwikkeling aan bod komen. Ze let daarbij vooral op de beleving van bewoners: hoe gaat het straks zijn om in de nieuwe wijk te wonen met al deze innovaties?


Op dit moment bestaat de gebruikersraad uit bewoners van BSD, mensen die geïnteresseerd zijn om te wonen in de wijk en vertegenwoordigers van organisaties in de omgeving. De GR komt minimaal vier keer per jaar bij elkaar.


Waarom heeft BSD een GR?
De GR is een manier om bewoners vroegtijdig bij ontwikkelingen te betrekken en hen een stem te geven gedurende de ontwikkelprocessen. Hiermee waarborgt BSD dat innovatieve ontwikkelingen in de wijk aansluiten bij wensen en behoeftes van toekomstige gebruikers en bewoners. De GR is daarmee een middel dat BSD faciliteert om participatie vorm te geven en om ontwikkelen in samenspraak met (toekomstige) bewoners aan te jagen.


Samenstelling GR
Ben je geïnteresseerd om mogelijk lid te worden van de GR? Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen. Stuur even een mailtje naar participatie@brainportsmartdistrict.nl.

Deel dit: